Menü

Eszközök

Wienerberger Universal 16 és Universal 16 B kéményrendszerek

2018.05.04.
Hírek

Tetőfedés során minden körülmények között kapcsolatba kerülünk az épület kéményeivel, ezért érdemes tudni, hogy nemzetközi szinten elismert minősége miatt a Németországban gyártott komplett kéményrendszer kiválóan alkalmazkodik a Wienerberger falazati megoldásaihoz, amelyeket kifejezetten időtálló házakhoz terveztek. A Wienerberger Kéményrendszer Universal termékei széles körben nyújtanak megoldást a családi házak égéstermék elvezető berendezéseinek kialakításához. A rendszer nagy előnye a kevés számú komponens, egyszerű összeépítés.

     

A Wienerberger Kéményrendszer Universal termékek elemei a következők:

 • samott béléscső
 • kőzetgyapot csőszigetelés
 • köpenyelem (kerámiából, ill. betonból)

A Wienerberger Kéményrendszer Universal termékcsalád előnyei:

 • Univerzálisak: mindenféle fűtőanyagtípushoz használhatóak.
 • Modernek: kielégítik mind a jelenlegi, mind a jövőbeli energetikai elvárásokat.
 • Biztonságosak: mivel ellenállnak a hősokknak, légtömörek.
 • Tűzállóak: az 1100 °C-on kiégetett béléscsövek ellenállnak a tűznek is.
 • Élettartamuk hosszú: hiszen ellenállnak a kopásnak, a korróziónak, a klórtartalmú savaknak, gázoknak, oldószereknek és más hasonló anyagoknak.
 • Jó hangszigetelők: nagy sűrűségük miatt csökkentik a zajt, amely a lakás belsejében terjedhet.
 • A kerámia elemek újrahasznosíthatók.
 • Jó minőségűek: már több európai országban, több millió házban beváltak.

A Wienerberger komplett kéményrendszer három változatban választható a belső kerámiacső átmérőjétől függően. Mind a három csőátmérőjű kéményrendszer elérhető kerámia és beton köpenyelemmel is.

A kémény keresztmetszetének helyes méretezése nagyon fontos a Wienerberger Kéményrendszer Universal kémények megfelelő működéséhez. Ezt a feladatot a területen járatos szakembernek kell elvégeznie, aki - precíz hőtechnikai és hidraulikai számítások alapján - az érvényben lévő szabványoknak megfelelően meghatározza a keresztmetszetet. A kéményrendszer méretezése egy erre a célra alkalmazott szoftver segítségével történik, amely képes különböző működési feltételek szimulációjára, a felhasználandó fűtőberendezés paramétereit is figyelembe véve. A Wienerberger a Kesa-Aladin szoftverrel elvégzett szakszámítások alapján műszaki tanácsadással is igyekszik ügyfelei segítségére lenni a kéményrendszerek beszerzésében. További részletekért keresse fel a Wienerberger műszaki csapatát.

Innováció majdnem 200 éve

A Wienerberger a legnagyobb kerámiaelem-gyártó a világon és a legnagyobb európai burkolótégla és kerámiacserép-gyártó. A Wienerberger Kéményrendszer Universal tagjai kiválóan kiegészítik az innovatív Porotherm kerámiafalazati megoldásokat, a meleget, biztonságot és energetikai hatékonyságot biztosítva az otthonának.