Menü

Eszközök

Rekordszámú projekt közül választották ki az idei Brick Award győzteseit

2022.06.23.
Hírek

• 53 ország építészmérnökei rekordszámú, 789 téglaépítésű projektet neveztek be a díjra • A Brick Award nyertesei esztétikailag vonzó, kifinomult koncepciókkal és fenntartható, jövőorientált építési módszerekkel nyűgözték le a zsűrit • Ecuadorból, Svájcból, Kínából és Franciaországból öt építésziroda pályázata kapott díjat

A kétévente megrendezett Brick Award-on a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák. A Wienerberger idén tizedik alkalommal adta át az exkluzív elismeréseket. A vállalat azért hozta létre a díjat, hogy mind az építészeket, mind a szakmán kívüli rajongókat az új építési formák felfedezésére, illetve a tervezési koncepciók megosztására ösztönözze. A tizedik Brick Award, a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként ismét lenyűgözően bizonyította, hogy a nemzetközi, innovatív és kortárs építészetben hihetetlen kreativitás rejtezik. Idén 53 országból összesen, rekordszámú 789 erőforrás-hatékony és fenntartható építésre összpontosító pályamunka érkezett.

 

"Rendkívül fontos számunkra, hogy független platformot biztosítsunk a különleges építészet számára. A Brick Award díj többszáz idén zsűrizett projektje, ismét kivételes, egyedi és innovatív volt" - mondta Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója. „A cél nem szimplán az inspiráció, hanem mindenekelőtt az, hogy új utakat keressünk, elősegítsük, hogy a fenntartható víziós építészetből valóság váljon. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a tervezők olyan projektekre helyezték a hangsúlyt, amelyek választ adnak az éghajlatváltozás és a korlátozott természeti erőforrásokkal való gazdálkodás kihívásaira. A nyertes projektek különösen azt emelték ki, hogy az építészek hogyan tudnak megbirkózni az ökológiai építési kultúra, az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és a műemlékvédelem egyre növekvő követelményeivel és jogi kereteivel."

A nemzetközi építész zsűri öt győztes projektet választott ki 

az „Otthon érzem magam” (Feeling at Home - 8 jelölés),

„Együttélés” (Living Together - 12 jelölés),

„Közös munka” (Working Together - 8 jelölés),

„Közös használatú közterek” (Sharing Public Spaces - 13 jelölés) és

„A megszokottól eltérő építkezés” (Building Outside the Box - 9 jelölés) kategóriákban.

 

A győztesekről bővebb információt, valamint képeket a Brick Award weboldalán, IDE kattintva találhat.