Menü

Eszközök

Idén is díjazta legjobb tetőfedőit a Tondach

2023.05.02.
Hírek

Exkluzív környezetben, Budapest tetői fölött került sor idén a Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat díjátadó ünnepségére. A minőségi tetőcserepeket gyártó vállalat 13 éve jutalmazza a legkiválóbb minőségben megépült, Tondach kerámia tetőcseréppel fedett épületeket, tetőszerkezeteket és az azokat megálmodó szakembereket. A szakmai zsűri a 2022-es mezőnyből kilenc pályaművet emelt ki, amelyeket két témakörben, húzott és sajtolt kategóriában értékelt.

A sajtolt kategória győztese Budavári Mihály pályamunkája lett. A díjazott tetőszerkezetet 12 eltérő felület alkotja, amihez a Tondach Twiston terrabarna kerámia cserepét használta. A kivitelezést az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) szakmai zsűrije különdíjjal honorálta.

 

A második helyen holtversenyben osztozik Szilágyi Attila és Baricza Krisztián pályázata. Előbbiben egy ikerház egyik felének fedését kellett megoldani, a számos technikás csomóponttal rendelkező tetőre a Tondach Planoton 14 nagyformátumú cserép került sötétbarna színben. Utóbbit a nyeregtetős kialakítás és a belülről látszó szarufás megoldás teszi különlegessé. A kortárs építészeti gondolkodást tükröző kivitelezésben a Tondach Thermo Max szarufa feletti hőszigetelő rendszer és a Planoton 14 piros kerámia cserepek segítették a munkát.

 

Bánszki Miklós Tondach Tetőmester kockaház-megújításával érdemelte ki a kategória harmadik helyezését. Az új koncepció megvalósításához a Tondach Veneton 14 trikolor színű kerámia tetőcserepét választotta.

 

A szakmai zsűri a sajtolt kategóriában oklevéllel díjazta Nagy Richárd és Boros Roland megoldását. Előbbihez a Tondach Contiton rézbarna cserepeit, utóbbihoz a Tondach V11 kerámia termékét használták.

 

Egy 200 éves ház tetőszerkezete is megújult

 

A húzott kategóriában az első helyezett Farkas György tetőmester Tondach Kékes tetőcserepeit felhasználó pályaműve lett, melyet a TEGY (Tető Építők Egyesülete) szakmai szervezete különdíjjal is jutalmazott.

 

Második helyen Hufnágel János munkája végzett. A szakember a 80-as években épült lakóház tetőtérbeépítéssel egybekötött felújításához a Tondach Pilis Max egyenesvágású kerámia tetőcserepeit választotta.

 

A harmadik díjat Császár József érdemelte ki, aki egy több mint 200 éves épület tetőszerkezetének komplex felújítását végezte el, melyen Tondach Pilis Max ívesvágású piros tetőcserepek kerültek beépítésre.

 

“Az, hogy egy tetőfedők számára 13 éve meghirdetett program még mindig ilyen népszerű, jó visszajelzés nem csak a szakmának, de a Tondachnak is. Örömmel látjuk, hogy a számos remek és sokszor formabontó, de mindenképpen kiváló mérnöki megoldáshoz – legyen az akár egy 200 éves ház hagyományőrző tetőszerkezete, akár egy modern, minimalista tető – a Tondach termékei között mindenki megtalálhatja a számára tökéletes színt, formát. A Tetőmester programunk mellett nagy hangsúlyt fektetünk a jövő szakemberek képzésére is. Idei évben is több mint 110 tetőfedő szakembert láttunk vendégül tatai és békéscsabai képzőközpontunkban.” – mondta Nagy Zsolt István, a Wienerberger marketingvezetője.

 

Májustól indul a jelentkezés a Rangadó Pályázatra

 

A vállalat idén is keresi a legkiválóbb minőségben megépült, Tondach kerámia tetőcseréppel fedett épületeket, tetőszerkezeteket és az azokat megálmodó szakembereket. A 2023-as évre kiírt pályázatra májustól lehet jelentkezni a http://www.tetofedo.tondach.hu/ oldalon, a nevezők pályaműveiket a „Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat” menüpontjában tudják feltölteni.

 

Tekintse meg a 2022-es díjazott tetőket, az átadó eseményről készült rövid videófilmünket és rendezvényfotókat!

Tetőfedő Rangadó 2023 (wienerberger.hu)