Menü

Eszközök

Gondolkodjon rendszerben – a minőséget mi adjuk!

2020.09.15.
Hírek

Tondach tetőkiegészítők és Tuning elemek Válassza Tondach kerámia tetőcserepekből készült tetődhöz a Tondach garantált minőségű tetőkiegészítő elemeit! Könnyű kiválasztás – egy gyártótól a teljes rendszert megvásárolhatja! Kiegészítőink termékválasztékából ízelítőt az alábbiakban adunk:

Tondach Fém Ereszcsatorna rendszer 30 év garanciával

A Tondach külső peremes ereszcsatorna rendszere - kiemelkedő funkcionalitása és élettartama mellett - a tető díszévé is válik. Vastag acéllemezből készül, melyet az öngyógyuló horganyrétegen kívül a rendkívül időtálló HDP bevonattal teszünk különlegesen ellenállóvá!

Ismerd meg színválasztékunkat itt!

 

 

Tondach Thermo PIR szigetelés

Gondolhatnánk, hogy a cserép színével vagy bevonatával jelentős hatással lehetünk a tetőterünk hőmérsékletére - azonban ez nem igaz! A szigetelési teljesítmény az, ami valóban garantálja a lakók komfortérzetét. Hagyományos kőzetgyapot szigeteléssel a vastagság növelése a lakótér rovására megy, ezért kiváló megoldás a szarufák felett elhelyezett modern, nagy hatékonyságú poliuretán szigetelés – a Tondach Thermo PIR! A lépésálló táblák alkalmazása alacsony hajlásszögeken jelent extra előnyt, ahol a vízzáró altétszigetelésekből helyettesíti az alátámasztó deszkázatot, és a tetőfólia fektetési munkadíja is megspórolható.

 

Tondach FOL tetőfóliák

Az előírásoknak megfelelően tetőfólia, azaz másodlagos víz behatolása elleni védelmi vonal beépítése minden esetben ajánlott, beépített tetőtér esetében, valamint gyártó által meghatározott alacsony hajlásszögeknél kötelező.

Mindig érdemes a tetőfólia teljesítmény értékeit is megvizsgálni vásárlás előtt, ugyanis a megnevezések megtévesztők lehetnek. A legalacsonyabb árú termékeknél gyakran előfordul, hogy az adatokat extrém tűréssel adják meg. Egy olcsó 160 g/m2 névleges felületsúlyú fólia +-50 g tűréssel jellemzően közelebb lesz a 110 g-hoz, így nem érdemes gyártói 160 g-os termékekkel összehasonlítani, mivel például a Tondach Fol N 120 g +-10 g tűrésű fóliával ugyanazt a teljesítményt kapjuk.

 

Tondach Alu Eco Plus Gerinc szellőző szalag (Kúpalátét)

A teljesen alumíniumból készült, időjárásálló bevonatú gerincszellőző szalag hosszútávon biztosítja a tető megfelelő szellőzését. A peremezett élek megakadályozzák a fektetés közben a kezek sérülését. A megnövelt sűrűségű butil ragasztószalag biztosan rögzíti a szalagot.

 

Tondach fém hófogó rendszerek

A 1,2 mm vastag, öngyógyuló horganyréteggel ellátott hófogó kampók teljes felületen alkalmazva hatékony védelmet biztosítanak a hólavinák ellen. Az átlagon felüli 75 mm-es kampómagasság komoly védelmet nyújt. Ennek köszönhetően biztonságosabban sétálhatunk az eresz alatt. Ne feledjük: 6 méter feletti ereszmagasság esetén közterületre néző ereszvonalon kötelező a hófogórács használata, ami hóban gazdag területeken és nagy tetőfelületeken amúgy is ajánlott.

A Tondach hófogó rendszerek gondoskodnak arról, hogy megakadályozzák a hó ellenőrizetlen lecsúszását a tetőfelületről, és emellett harmonikusan illeszkednek a tetőképbe. A hófogást a hófogóráccsal és az egyedi fém hófogókkal oldhatjuk meg.

Nézd meg a kiegészítőket itt!