Menü

Eszközök

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemes megoldás a Tondach-tól

2022.10.06.
Hírek

A Wevolt X-Tile nemcsak esztétikus, de olyan helyeken is alkalmazható, ahol a hagyományos napelemek nem férnek el. Magyarországon is egyre többen gondolkodnak az alternatív energiaforrások hatékony felhasználásában, napjainkban azonban előfordulhat, hogy akár hat-hét hónapot is várni kell arra, hogy egy jól megtervezett lakossági napelem-rendszer üzemképesen felkerüljön az épület tetejére. A tetőfedéskor ennek ellenére is meglehetősen kevesen veszik számításba az energetikai szempontokat, erre kínál energiatakarékos, időtálló és esztétikus megoldást a Tondach új napelemes rendszere.

A Wevolt X-Tile napelemes tetőmodul úgy termel energiát, hogy az építtetőnek nem kell kompromisszumot kötnie az esztétikum és a design terhére: a tető szép, letisztult formavilágú lesz. A Tondach Actua 10 kerámia tetőcseréppel kompatibilis, dupla edzett üvegből készült modulok a 70 milliméter átmérőjű jégnek is ellenállnak, méretük miatt pedig olyan helyeken is alkalmazhatóak, ahol a hagyományos napelem panelek nem férnének el. A gyártó a tetőcserépre 33 év, a napelemes egységre 30 év garanciát kínál.

A Wevolt X-Tile a Tondach tetősíkba illeszkedő napelemes tetőmodulja, mely ötvözi a csúcstechnológiát és az esztétikumot: a tetőcserepek és a napelemes panelek egy síkban helyezkednek el és tökéletesen fedik egymást. A modern „back contact” technológiának köszönhetően a cellákat összekötő vezetékek a panel hátoldalára kerülnek, így a cserepek felszíne teljesen homogén marad. A 4 cserép széles és 1 cserép hosszú elemek olyan helyeken is alkalmazhatóak, ahol a hagyományos, napelemek nem férnek el az esetleges áttörések miatt.

Hatékonyabb, ellenállóbb, könnyebben telepíthető

A dupla edzett üvegből készült, ellenálló modulokat a tetőfedő építi be a cserepekkel együtt. Az elektromos szerelést és üzembehelyezést a Wienerberger partnere végzi, beleértve a tervezési, bekötési és engedélyeztetési szolgáltatásokat, illetve a teljeskörű ügyintézést az áramszolgáltatóval.

A Wevolt napelemes tetőmodulok beépítése egyszerűbb, mint a cserép méretű napelemes megoldásoké. A dupla edzett üveg kimagasló mechanikai ellenállást eredményez, szerelés közben sem kell tartani esetleges töréstől. A kevesebb csatlakozó nem csak a hatékonyságrontó ellenállások számát csökkenti, de gyorsítja a kivitelezést is. Emellett nincs szükség extra anyagok beépítésére a csatlakozások kiemeléséhez, a hálóban is rakható panelek és tetőcserepek maximálisan letisztult megjelenést eredményeznek.

A felhelyezést bármilyen szakképzett tetőfedő el tudja végezni, de a Wienerberger emellett ingyenes és teljes körű helyszíni támogatást is nyújt. A hibrid inverter technológiának köszönhetően opcionálisan választható akkumulátor-csomagokkal akár évekkel később is, külön áramszolgáltatói adminisztráció nélkül energiatárolásra alkalmassá tehetők az otthoni napelemes rendszerek. Ez a bruttó elszámolás bevezetésekor válik majd igazán fontossá. Az akkumulátorokba nappal betermelt energiát éjszaka használják fel, az esetlegesen fennmaradó részt pedig magasabb átvételi áron lehet elszámolni.

Alkalmazkodik a fogyasztók igényeihez

A Wevolt X-Tile rendszer több csomagban elérhető, így könnyedén a fogyasztók egyedi igényeihez alakítható. A rendszer a 3,6 kWp teljesítményű, 20 négyzetméter felülettől egészen a 12 kWp, akár 80 négyzetméterig kiépíthető. Míg a legkisebb csomag a világitás, és háztartási gépek fogyasztását fedezik (kb. 4000 kWh/év), a legnagyobb megoldás már elektromos meghajtású gépjárművek, illetve egyéb speciális fogyasztók (magas teljesítményű informatikai eszközök, medencefűtés, külső burkolatfűtés) áramfogyasztásának megtermelésére is alkalmas (kb 13.000 kWh/év).

A napelemes rendszer hibrid inverterének köszönhetően, külön áramszolgáltatói adminisztráció nélkül egészíthető ki akkumulátoros megoldással – akár évekkel később is.

 

Kompatibilitás és ajánlatkérés

A Tondach Actua 10 új generációs, modern, és sík dizájnú kerámia tetőcserép kompatibilis a WeVolt X-tile napelemes tetőmodullal. A FusionProtect felületkialakításnak köszönhetően a kiváló mechanikai ellenállóság időtálló esztétikával párosul. Könnyen és gyorsan beépíthető és elérhető stílusos, antracit színben.

A vállalat szakemberei új építés és felújítás esetén is segítenek az ajánlatkérésben, valamint támogatást nyújtanak többek között benapozás modellezésben, teljes körű mennyiségszámításban, valamint panelkiosztásban és teljesítménykalkulációban is.

 

További információ:

https://shop.wienerberger.hu/wevolt-napelemes-tetomodul