Menü

Eszközök

A hosszantartó szépség titka: Tondach fém függő ereszcsatorna rendszerek

2020.06.09.
Hírek

Egy tető nem csupán cserepekből és lécekből áll, hanem több különféle összetevő alkotja meg azt a rendszert, mely együttesen biztonságot nyújt a lakók számára, és hozzájárul a ház szépségéhez is. A Tondach ereszcsatorna rendszerét éppen ezért úgy alkottuk meg, hogy kiemelkedő funkcionalitás és élettartam mellett a tető dísze is lehessen.

 

Miért válassza a Tondach ereszcsatorna rendszert?

1, Felületkezelés

Az öngyógyuló horgany réteggel ellátott masszív acéllemezt további megnövelt vastagságú, alacsony súrlódási együtthatójú HDP bevonattal láttuk el mind a külső és a belső oldalon egyaránt.

Ez nem csupán a korrózió elleni védelmet növeli, de a csator­na színtartósságát is évtizedeken keresztül biztosítja. Emellett javítja a termék ellenállóságát a szállítás és felszerelés közbeni esetleges karcolásokkal szemben.

A belső oldali felületkezelés hatékony védelmet biztosít az esetlegesen beeső fém tárgyak elektrokémiai korróziós hatásával szemben is.

 

2, Geometria

A félköríves külső peremes kialakítás extra merevítésként biztosítja a termék szerkezeti stabilitását, ellenállóbbá teszi a mechanikai hatásokkal szemben (pl. nekitámasztott létra), továbbá biztosítja, hogy a csapadék szélsőséges esetekben is kizárólag a megfelelő irányban távozhasson a csatornából. A belső peremes rendszerekkel ellentétben itt nem kell tartanunk a jég szétfeszítő hatásától és az esetleges horpadásoktól sem.

 

3, Kapacitás

A 333 mm-es kiterített csatornaméret és a hozzá csatlakozó 100 mm átmérőjű lefolyó rendszer az érvényes szabványoknak megfelelően a családi házas alkalmazások döntő részében tökéletes vízelvezetést biztosítanak.

A szükséges rendszerelemek kiválasztásához kérje szakember segítségét, vagy vegye igénybe ingyenes mennyiségszámító szolgáltatásunkat.

 

4, Kivitelezés

 

Az előregyártott rendszerelemek biztosítják a tökéletes illeszkedést és egyenesfutást.

A Tondach ereszcsatorna rendszere többféle illesztési módot biztosít, így a szakemberek az általuk nagyobb gyakorlattal alkalmazott megoldást választhatják.

Az ereszcsatorna illesztéseket gumis gyorscsatlakozó bilinccsel, vagy a kónikus kialakításnak köszönhetően akár toldva, szegecseléssel is lehetséges rögzíteni.

A tartóvasakon elhelyezett mélypont jelölések segítik a megfelelő lejtés beállítását.